Maak kennis met Otteline

Hoi, ik ben Otteline. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Scheveningen. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gedrag en emotie. Niet alleen in de vraag: waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Maar ook: wat is het effect van je gedrag op de ander? En hoe werkt je onderbewustzijn? Na een periode waarin ik van hot naar her vloog en niet gelukkig was, wilde ik mijn tijd beter invullen met dingen die echt bij mij passen. Aandacht besteden aan mijn gezin, vrienden, tijd voor persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en werken met plezier en energie!

Om dit te bereiken moest er iets veranderen. Ik ben mij gaan verdiepen in mijzelf en wilde ontdekken wat mij weerhield om de stappen te zetten die ik het liefst zou willen nemen. Ik leerde waar mijn gedrag en gevoel vandaan kwamen. Het hield mij continu een spiegel voor en leerde mij anders denken. Nu weet ik uit ervaring: verander jezelf, dan verandert alles om je heen!  

Otteline Niemeijer
Otteline Niemeijer

Mijn eigen ervaring met loopbaancoaching

In mijn werk als corporate recruiter heb ik altijd veel energie gekregen van de gesprekken met kandidaten en het verbinden van de juiste persoon aan de juiste plek. Ik had altijd veel aandacht voor de kandidaat. Wanneer een functie niet voldoende aansloot bij de capaciteiten en kwaliteiten van de kandidaat, probeerde ik advies te geven om ze de juiste richting op te helpen. Ik was geboeid door het proces dat zich voorafgaand aan de sollicitatie had afgespeeld. Wat waren hun doelen op de lange termijn, wat zijn hun drijfveren en welke motivatie schuilt daarachter.

Ik besloot te achterhalen waar deze interesse bij mij vandaan kwam en ging in gesprek met een loopbaancoach. Daar ontdekte ik wat mijn drijfveren en kwaliteiten zijn en dat mijn echte passie ligt bij coachen, mensen begeleiden bij het ontdekken van hun drijfveren en het scherpstellen van ambities waardoor ze in beweging komen. Ik volgde de post-hbo-beroepsopleiding tot Loopbaancoach bij VistaNova. Een opleiding waar ik helemaal op mijn plek zat. En daarna wist ik het zeker: ik wilde mijn eigen praktijk in loopbaancoaching opzetten. En dat is gelukt! Ik werk nu met veel plezier als loopbaancoach waar ik enorm veel voldoening en plezier uit haal.

Als je echt voelt wat jou beweegt, ga je hier vanzelf naar handelen. Dit gun ik iedereen!

Hoe help ik jou?

Mensen omschrijven mij als een rustige, betrouwbare coach. Ik ben oprecht geïnteresseerd in anderen en ontzettend nieuwsgierig naar wat hen drijft en belemmert in hun keuzes. Ik stel krachtige vragen en ben een goede luisteraar. Hierdoor moedig ik je aan om jouw eigen antwoorden te vinden op je vragen over je loopbaan en je wensen. Ik ben positief, denk in mogelijkheden en ben gericht op de toekomst. Dankzij mijn praktische opdrachten zet je concrete stappen en kom je in beweging.

Eerdere opdrachtgevers

Met mijn HRM-achtergrond en jarenlange ervaring als corporate recruiter begeleid ik al mijn hele loopbaan mensen bij het zetten van stappen in hun werkende leven. Ik heb brede kennis opgedaan van de arbeidsmarkt in verschillende sectoren en branches. Zo deed ik opdrachten binnen het bedrijfsleven, het onderwijs, de non-profitsector en bij de overheid.